TEDEN OTROKA

Prvi teden v oktobru je za otroke še posebej radosten, saj  otroci praznujejo  "svoj" teden.

Za ponedeljek smo načrtovali obisk gasilcev PGD Bled in reševelcev NMP Bled,  ki bi otrokom predstavili svoj poklic in posebno vozilo. Vendar  nam je ponagajal dež, zato smo  dogodek odpovedali. So se pa lahko otroci namesto tega celo dopoldne igrali v raznih, posebej za njih pripravljenih, kotičkih.

V torek nam je posijalo sonce in  smo se odpravili na tekaško stezo pred OŠ Bled, kjer smo izvedli Karitasov  humanitarni Tek podnebne solidarnosti. Namen tega teka je ozaveščanje otrok o  okoljskih težavah našega planeta. Otroci so tekli kroge in za vsak odtečen krog dobili žig.  Seveda je bila to dodatna motivacija za tek,  tako da smo morali nekatere otroke po več pretečenih krogih  kar ustaviti.  Na koncu so po skupinah sešteli, koliko so vsi skupaj pretekli.

V tem tednu so imeli otroci iz petih skupin  čast, da so z vodjo prehrane sestavili jedilnik po njihovih željah (vsaka skupina za en dan).

Glede na zdravstveno situacijo, ki trenutno vlada v državi, se v vrtcu še posebej trudimo, da je okolje za otroke kar se da prijazno, prijetno in hkrati varno. Pa lep praznični teden, otroci!