Mednarodni projekt FIT SLOVENIJA – Fit kobacaj – gibanje, je projekt z namenom večje in kakovostnejše gibalne vzgoje zlasti v prvem starostnem obdobju.

Fit program bo sestavljen iz motivacijske pedagogike, izobraževalnih programov, tehnik, vsebin in smernic, ki se bodo osredotočale na povečano uporabo vadbe in telesne dejavnosti v predšolskem obdobju.

Opremljeni s konkretnimi znanji bomo lahko vsakodnevno izpeljevali dejavnosti ob gibanju, z gibanjem.

Poleg Fit-ovih dejavnosti, ki so jih otroci deležni po skupinah in se lahko izvajajo tudi v igralnicah, smo poskrbeli tudi za novo podobo naše telovadnice. Otroci iz prvega starostnega obdobja imajo tako ves čas na voljo poligon iz polivalentnih blazin, ki ponuja odlične možnosti za urjenje v naravnih oblikah gibanja (plazenje, lazenje, tek, hoja, plezanje, skoki…) in s tem omogoča razvoj motoričnih sposobnosti.
 
 
Za najmlajše, tiste, ki še niso usvojili prvih korakov ali pa potrebujejo nekaj več crkljanja, smo uredili varen in miren kotiček z bazenom z žogicami, mehkimi blazinami in igračami. Ta prostor je primeren tudi za branje kakšne pravljice, masažo ali pa samo umirjanje po športni dejavnosti, in je tako primeren za vse starostne skupine. Seveda pa gibalna dejavnost z vključevanjem FIT-ove pedagogike lahko ves čas nemoteno poteka v našem največjem prostoru, ki pa ga vzgojiteljice skupaj z otroki pripravijo in uredijo glede na cilje posamezne vadbene enote.
 
 
Poleg dejavnosti v prostorih vrtca pa smo letošnjo zimo veliko časa preživeli tudi v naravi, saj nam lokacija vrtca ponuja obilico zimskih užitkov na okoliških hribčkih.